MIKSI ITSE TEHTY SEO-OPTIMOINTI EI ENÄÄ NOSTA SIVUJA GOOGLESSA?

Miksi itse tehty SEO-optimointi ei enää nosta sivuja Googlessa?

Hakukoneoptimointi eli SEO-optimointi ei ole enää samanlaista kuin muutama vuosi sitten. Sivuilla toisteltiin avainsanoja, oli hakusanalistoja sivun lopussa, linkkejä… Ja kotisivut nousivat hakukoneissa hyvin kärkisijoille.

Miksi tämä ei toimi enää? Vastaus on se, että Google ja muut hakukoneet ovat muuttaneet algoritmejaan eli tapaansa järjestää hakutuloksia. Google vaatii nykyään kotisivuilta enemmän. Sivuston on teknisesti toimittava hyvin ja nopeasti. Tekstisisällön tulee olla laadukasta ja helposti luettavaa. 

Aikaisemmin riitti, että jokainen yksittäinen sivu optimoitiin tietty hakusana mielessä. Nykyään tulee ajatella koko sivustoa yhtenä kokonaisuutena. Koko sivuston on oltava sisällöltään laadukas ja monipuolinen. Google katsoo enemmän kuin yksittäistä sivua.

Yksi asia, jota Google myös arvostaa on sivuston mobiiliystävällisyys. Google tunnistaa kuinka mobiilioptimoitu sivusto on. Sivujen tulee olla responsiiviset. Eli sivuston pitää toimia yhtä hyvin niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin. Oman sivuston mobiiliystävällisyyden voi tarkistaa sivulta https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Mikä on Googlen tapa järjestellä hakutuloksia?

Mistä voi tietää mikä on Googlen tapa järjestellä hakutuloksia milloinkin? Lyhyesti sanottuna ei mistään. Se on Googlen liikesalaisuus. Hakukoneoptimoijat tietävät kyllä perusperiaatteet mitä seikkoja Google arvostaa nettisivuissa. Mutta täysin Googlen logiikkaa ei tunne kukaan.

Omaa sivustoa kannattaa jatkuvasti hioa paremmaksi. SEO-optimointi kannattaa tehdä säännöllisesti, joka kuukausi. Lisää sivuille hyvää materiaalia ja tee sivustosta aina vain käyttäjäystävällisempi ja mielenkiintoisempi. Tästä Google tykkää aina. Tarkemmin sanottuna Google tykkää siitä mistä kävijät tykkäävät. Suositut sivut nousevat aina ylemmäksi.

Hakukone- eli SEO-optimointi todellakin tuo näkyvyyttä ja kävijöitä nettisivustolle. Toisaalta se, että sivuilla on paljon kävijöitä, ei itsessään auta kasvattamaan myyntiä. Sivuston tulee olla sisällöltään sellainen, että se houkuttelee kävijää tulemaan asiakkaaksi. Sisällön tulee olla niin kiinnostava, että kävijä ei saman tien poistu sivulta, vaan haluaa tietää lisää. Eli sivuston tulee olla myyvä! Lue lisää millaiset ovat tutkitusti hyvät nettisivut! https://www.consultro.fi/nettisivut/

Lyhyen katsauksen hakukoneoptimoinnista löydät sivulta https://www.consultro.fi/hakukoneoptimointi/

Kannattaako SEO-optimointi enää  hakusanamainonnan aikakaudella?

Nykyään Google AdWords, BingAds ja Yandex Advertising ovat suosittuja tapoja mainostaa internetissä.

Hakusanamainonta on kyllä oikein tehtynä erittäin hyvä vaihtoehto näkyvyyden saamiseksi. Mainonnan voi kohdentaa näkymään vain tietyllä maantieteellisellä alueella, tietylle kohderyhmälle ja tiettyinä viikonpäivinä ja kellonaikoina.

Hakukoneoptimoinnilla on kuitenkin joitakin etuja hakusanamainontaan verrattuna. Tässä joitakin:

  • SEO-optimointi antaa pysyvän tuloksen. Säännöllisesti optimoidut sivut pysyvät hakutulosten kärjessä päivästä ja kuukaudesta toiseen. Mainosten paikka vaihtelee ja välillä ne eivät näy lainkaan. 
  • Hakukoneoptimoidut sivut eivät ole riippuvaisia viikonpäivistä ja kellonajoista. Ne näkyvät kärkisijoilla myös viikonloppuisin ja iltaisin. Mainokset usein kohdennetaan taloudellisista syistä tietyille päiville ja kellonajoille.
  • Hyvä mainospaikka maksaa, joskus hyvinkin paljon. Toki optimointikin maksaa, mutta ei läheskään niin paljon kuin mainonta. Silti näkyvyys on samaa luokkaa kuin mainoksella.
  • Luonnollinen näkyvyys (eli optimoinnin avulla hakutulosten kärjessä olevat sivut) nostaa yrityksen imagoa ja luotettavuutta. Tutkimusten mukaan ihmiset luottavat yrityksiin, joiden sivut nousevat luonnollisessa haussa kärkeen. Jos niiden lisäksi on vielä mainontaa, niin sekä näkyvyys on loistava että yrityksen imago saa positiivista nostetta.

Hakukoneoptimointi Consultron kautta on tehokasta ja edullista! Lue lisää optimointihinnoista https://www.consultro.fi/hakukoneoptimointi-hinta/

Kysy lisää tai pyydä tarjous! [email protected]